Masterclasses

Koffie zetten als een echte Ketelbink.

Het verhaal van koffie is een avontuur op zich. Koffiemeester Tacq vertelt er gepassioneerd over en leert je graag een echte Ketelbinkie barista te worden.

 • Barista – basics

  Tijdens deze masterclass wordt je verteld hoe je thuis of professioneel de beste koffie maakt. We vertellen je alles over de werking van een espressomachine, laten je zien hoe je de koffie moet malen en je krijgt alle ins en outs mee voor de bereiding van de perfecte espresso, gewone koffie, cappuccino, koffie verkeerd en latte macchiato. Je gaat daarna zelf achter de machine staan en maakt je eigen koffie variëteiten. Je waant jezelf een echte Ketelbinkie barista.

  Duur: 2,5 à 3 uur
  Deelnemers: maximaal 8 personen
  Prijs: € 450,00 (inclusief Ketelbinkie-certificaat)

 • Latte art – basics

  De Masterclass Latte Art wordt verzorgd door koffiemeester Steven Tacq en barista Stefan Vermeer. Tijdens masterclass wordt je verteld hoe je het beste cappuccino kunt maken, welke verschillende soorten melk er zijn, wat de techniek achter het opschuimen van de melk is en het schenken van figuurtjes in de koffie is. Aan bod komen: het appeltje, het hartje, de tulp en de rosetta. Je gaat zelf achter de machine staan en hands on melk opschuimen en oefenen om het schenken van de diverse figuren je eigen te maken.

  Duur: 2,5 à 3 uur
  Deelnemers: maximaal 8 personen
  Prijs: € 600,00 (inclusief Ketelbinkie-certificaat)

 • Koffie zetten – de methodes

  Er zijn talloze manieren om goed ‘bakkie’ te zetten. Iedere methode heeft zijn eigen handelwijze en geeft een totaal ander eindresultaat. De barista van Ketelbinkie laat in deze masterclass de verschillen in smaak en bereiding ervaren. Na een korte uitleg ga je zelf aan de slag. De zetmethoden die aan bod komen zijn o.a. Aeropress, Eva Solo, Cafetiere, Porcelein filter. Je leert over doseringen, maalgraden, water temperaturen en krijgt allerlei handige tips om zelf verder te kunnen.

  Duur: 1,5 à 2 uur
  Deelnemers: maximaal 10 personen
  Prijs: € 450,00 (inclusief Ketelbinkie-certificaat)

Ja, doe mij zo’n masterclass